Magyar System 7.5.3 telepítő lemezek


Az Apple 1999-ben szabad szoftverré tette a Mac OS 7.5.3-as rendszert.
Az Apple Magyarország is elérhetővé tette a magyar 7.5.3-at a www2.apple.hu-n (FTP-vel lehetett letölteni). Mivel a www2.apple.hu már a múlté, és máshol sem találom a neten a magyar telepítőkészletet, ezért felszórom ide az állományokat (plusz kicsomagolva is, plusz PC floppy image-ben is, hátha nem tudsz az öreg Mac-ről netezni). Ellenben a download.info.apple.com -ról letölthető 1999-es kiadású angol 7.5.3 -as telepítőkészlettel, ebben floppy image-ek vannak, boot-olható "Lemezeszközök" floppy-kkal.
FIGYELEM! A "Lemezeszközök 2" System/Finder nem tud bebootolni későbbi Mac gépeken, viszont a telepített magyar 7.5.3 igen!
Például az én PowerMac 9600/350-em sem indul a 7.5.3-as telepítőkészlet "Lemezeszközök 2" floppy-jával, de Mac OS 9.1 alól bemountoltam (ráhúztam a "Disk Copy" ikonjára) az összes telepítő lemezt, feltelepítettem egy üres Mac OS Standard partícióra a rendszert, letöröltem a "Grafikus gyorsító"-t a "Bővítmények" könyvtárból, és indítható is a telepített 7.5.3 a gépemen.


Szóval az image-ek:

Mac .sea ; (.bin) : Mac floppy image állományokban, s azok pedig egyesével önkicsomagolós sea fájlokban, s ezek .bin "MacBinary III"-ként feltöltve

Mac .sit ; (.hqx) : Az image állományok egy nagy StuffIt 1.5.1 kompatibilis csomagban (.sit), s az .hqx "BinHex"-ként felrakva

Mac .image : A kicsomagolt floppy image (lemezkép) .image állományok

PC .IMG : Ugyanez PC-s floppy image fájlokban, PC-n ki tudod írtni floppy-ra (ott persze nem fogod tudni olvasni)Pár leírás a "Leírások" floppy-ról (.txt-ben, a macerásabb karakterek kicseréleve):
A rendszerszoftver telepítése
A Rendszerszoftver
A Lemezeszközök
7.5-ös újdonságok


Végül pár kép kedvcsinálónak:Netscape Communicator 4.51 magyar: NetscapeCommunicatorMG1-4.5.sit


In memoriam www2.apple.hu


Ha az enyémnél későbbi gépre fel bírtad rakni, pl. G3, akkor oszd meg tapasztalataid (emuláció nem érdekel):Ezer hála és köszönet MiszterX-nek a web hosting-ért! :)

Powered by:
Xorp Portál Xorp Portál